EFA – pogosta vprašanja
1. Kaj je EFA?
Empire Fitnes Association – Imperij Fitnes Zveza je nosilec usposabljana za osebne fitnes trenerje in inštruktorje skupinskih vadb ter prehranske svetovalce.
Dandanes je vse več ljudi, ki se zavedajo, da sodoben način življenja zahteva načrtovano gibanje, če želimo ohraniti zdravo telo in zdravega duha, zato je tudi povpraševanje po kakovostnih in profesionalnih trenerjih vse večje. Poudarili smo kakovost in profesionalnost, saj je to tisto, kar se v želji po zaslužku vse prevečkrat in prehitro pozabi, v Empire Fitness Association pa želimo usposabljati trenerje fitnesa in inštruktorje skupinskih vadb na najvišjem kakovostnem nivoju. Želimo biti ponosni na trenerje, ki bodo svojim strankam znali svetovati in jih voditi tako, da bodo izboljševali njihovo zdravje, fizične in psihične sposobnosti in jim tako pomagali do bolj kakovostnega življenja.
2. Kdo nam zaupa in kje smo mednarodno priznani?
Naši kandidati z uspešno zaključenim programom usposabljanja pridobijo naziv Osebni trener EQF level 4 in Inštruktor skupinskih vadb EQF level 3, določeno po evropskih standardih, saj je EFA program usposabljanja priznan na evropski ravni s strani organizacije Europe Active, Empire Fitness Association pa je z omenjenim programom vpisana v EREPS (European Register of Exercise Professionals), kamor se zabeležijo tudi vsi kandidati, ki uspešno opravijo izpit in pridobijo EFA certifikat.
3. Kje in kako delovati kot EFA osebni trener?
EFA trenerji lahko delujejo v Sloveniji in v vseh državah članicah Europe Active. Ker je naša zveza vpisana v EREPS (evropski register veljavnih nosilcev usposabljanj, kreiranih po mednarodnih standardih Europe Active), imajo naši trenerji dostop tudi do poslovnih priložnosti v tujini.
Trenerjem z licenco EFA omogočamo sodelovanje v partnerski znamki FitPostava.si®, kjer lahko pridobijo stranke iz naše baze.
4. Kje potekajo predavanja?
Vsa predavanja potekajo v Dvorani Harvest na Dunajski cesti 190, 1000 Ljubljana.
5. Časovni okvir usposabljanja?
Usposabljanje traja 7 vikendov; sobota in nedelja s pričetkom ob 9:00 in predvidenim zaključkom ob 18:00 . Predavanja potekajo v Dvorani Harvest, Dunajska 190 v Ljubljani.
Vaje predstavljajo praktičen del usposabljanja (demonstracija antropoloških meritev, praktično učenje metodike , načrtovanje in vodenje skupinske aerobne vadbe, prikaz gibalnih vzorcev krepilnih vaj, demonstracija prve pomoči v športu …).

Termini usposabljanj so objavljeni na spletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe datumov zavoljo zagotovitve najkvalitetnejših usposabljanj.

6. Kako poteka pisni izpit?

Pisni del izpita se bo opravljalo fizično/pisno v Prostorih Harvest na Dunajski cesti 190 v Ljubljani .

Vprašanja na pisnih izpitih so izbirnega tipa. Kandidat izbira med več možnimi trditvami. Pozitivno opravljen pisni del je pogoj za pristop k praktičnem preizkusu znanja.

Šele po uspešno opravljenem teoretičnem preizkusu znanja se lahko kandidat prijavi na praktičen del preizkusa znanja, ki se oceni z “opravil/ni opravil”, za katerega je potrebno 70% za pozitivno opravljen.

7. Kolikokrat grem lahko delat praktični izpit, kolikokratno opravljanje izpita je všteto v ceno?

V ceno usposabljanja je všteto enkratno (1) opravljanje prvega razpisanega izpita. Vsak nadaljnji izpitni rok se plača po veljavnem ceniku. V primeru neuspešnega opravljanja, je obvezno mentorstvo.
V primeru treh (3) neuspelih poskusih, je potrebno ponovno na usposabljanje.

8. Kje dobim gradivo?

Gradivo kandidati prejmejo ob registraciji na prvi dan usposabljanja.

9. Kakšna je obvezna prisotnost na predavanjih?

Obvezna prisotnost na predavanjih in vajah je 80 %.

10. Kakšna je cena usposabljanja?

Aktualen in veljaven cenik je objavljen na spletni strani.

11. Kaj je vključeno v ceno usposabljanja?
  • vključeno celotno usposabljanje
  • 1x opravljanje prvega razpisanega termina izpita
  • pomoč pri vpisu v slovenski register športnih usposabljanj (ŠPAK)
  • vpis v mednarodni register fitnes profesionalcev EREPS
  • učno in delovno gradivo
12. Kakšna je vsebina usposabljanja?

Učni program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela usposabljanja, ki ga vodijo priznani strokovnjaki na področju športa, medicine, psihologije ter managmenta v športu. Je edini program usposabljanja na področju športa na slovenskem prostoru, ki seznani udeležence osnovami oživljanja in uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), ter prav tako edini program, ki v učnem načrtu vključuje večje število ur marketinga in managementu v šport, kar je  izjemnega pomena za bodoči usposobljen kader. Dandanes namreč ni pomembno le to, da si izobražen na svojem področju, temveč da premoreš tudi obširnejše znanje, kar se tiče lastnega marketinga in managementa – za konkurenčnost na trgu dela in uspešnejše delo.

Edini v Sloveniji nudimo obširno prakso, ki vključuje funkcionalno vadbo, power lifting, kettle-bell lifting, flexibility & mobility ter fitnes. Prav tako se samo pri nas spoznamo tudi z EMS.

Usposabljanje omogoči pridobitev splošnih in specialnih znanj iz področja splošne anatomije, aplikative anatomije, fiziologije, kineziologije, biomehanike (vključno z vsemi skepi, ki so izpostavljeni obremenitvam med treniranjem) in pa tudi prve pomoči. Vsa ta pridobljena znanja bodo lahko udeleženci s pridom uporabljali pri osebnem trenerstvu, tako rekreativnih kot tudi profesionalnih športnikov, ali kot trenerji skupinskih vadb. Prav tako se ta znanja ne zgolj nalagajo, ampak med seboj povezujejo na več plasteh.

V sklopu predavanja o športni prehrani pa tudi seznanimo udeležence z razdelitvijo hranil na makro in mikrohranila ter pojasnimo njihov pomen, čemur sledijo specialna predavanja iz področja športne prehrane, prehranskih dodatkov in posebnosti prehrane pri športnikih z zdravstvenimi težavami. Znanja, pridobljena v tem sklopu, pa so še kako pomembna pri doseganju ciljev bodočih strank in samemu delu v tej stroki. Trenerji se tako lahko stranki kakovostno posvetijo tudi v primeru predhodno obstoječih težav ter poskrbijo ne le, da teh težav ne poslabšajo, temveč da jih celo izboljšajo.

13. Ali je usposabljanje primerno za popolnega začetnika?

Tečaj je primeren za vsakogar, ki želi postati uspešen osebni trener, saj je strukturiran tako, da ne potrebujete nobenega predhodnega znanja ali izkušenj na tem področju osebnega trenerstva ali izvajanja skupinskih vadb, saj na tečaju pridobite celovito teoretično in praktično znanje ter tudi izkušnje za uspešno in samozavestno delo na izbranem področju trenerstva. Prav tako je primeren tudi za osebne trenerje ali inštruktorje, ki že imajo svoje stranke in že delajo na tem področju, saj lahko svoje znanje z EFA usposabljanjem še nadgradijo ali dopolnijo.

14. Ali je potrebno EFA certifikat podaljševati na letni bazi?

EFA certifikata o pridobljeni mednarodni usposobljenosti ni treba podaljševati na letni ravni. Priporočljivo pa je, da se za vzdrževanje in nadgradnjo znanja udeležuje seminarjev in delavnic v okviru organizacije EFA, katerih termini bodo objavljeni na naši spletni strani in socialnih omrežjih.

Empire Fitness Association (EFA)

Dvorana Harvest;
Dunajska cesta 190
1000 Ljubljana

KONTAKT

+386 51 493 297
info@efaworld.com

      

Empire Fitness Association (EFA)

Dvorana Harvest;
Dunajska cesta 190
1000 Ljubljana

KONTAKT

+386 51 493 297
info@efaworld.com

      

USPOSABLJANJA

Usposabljanje v živo

Copyright @ 2019 Empire Fitness Association