IZSTOPITE IZ MNOŽICE TRENERJEV IN PREHRANSKIH SVETOVALCEV

FAQ – Frequently asked questions

 

 1. 1. Kaj je EFA?

Empire Fitnes Association – Imperij Fitnes Zveza je nosilec usposabljana za Osebne Fitnes trenerje in Inštruktorje skupinskih vadb ter Prehranskih svetovalcev.

Dandanes je vse več ljudi, ki se zavedajo, da sodoben način življenja zahteva načrtovano gibanje, če želimo ohraniti zdravo telo in zdravega duha, zato je tudi potreb po kakovostnih in profesionalnih trenerjih vse več. Poudarili smo kakovost in profesionalnost, saj je to tisto, kar se v želji po zaslužku vse prevečkrat in prehitro pozabi, v Empire fitness Association pa želimo usposabljati trenerje fitnesa in skupinskih vadb na najvišjem kakovostnem nivoju. Želimo biti ponosni na trenerje, ki bodo svojim strankam znali svetovati in jih voditi tako, da bodo izboljševali njihovo zdravje, fizične in psihične sposobnosti in jim tako pomagali do višje ravni kakovosti njihovih življenj

 1. 2. Kdo nam zaupa in kje smo mednarodno priznani?

Naši kandidati z uspešno zaključenim programom usposabljanja pridobijo naziv Osebni trener EQV level 4 in Inštruktor skupinskih vadb EQV level 3, določeno po evropskih standardih, saj je EFA program usposabljanja je priznan na evropski ravni s strani Europe Active organizacije, Empire Fitness Association pa je z omenjenim programom vpisana v EREPS (European Register of Exercise Professionals), kamor se zabeležijo tudi vsi kandidati, ki uspešno opravijo izpit in pridobijo EFA certifikat.

 1. 3. Kje in kako najti zaposlitev kot EFA osebni trener?

EFA je pa posrednik prostih delovnih mest, katere nam fitness centri s katerimi sodelujemo posredujejo, prav tako podjetja, ki organizirajo vadbo med delovnim časom za svoje zaposlene.

Ker je naša zveza vpisana v EREPS; evropski register veljavnih nosilcev usposabljanj kreiranih po mednarodnih standardih Europe Active imamo dostop do poslovnih priložnosti tudi v tujini.

Glede možnosti zaposlitev in lepega zaslužka pomagamo s posredovanjem informacij ter sestavo dokumentacije potrebne za zaposlitev in s svetovanjem glede odpiranja podjetja, sestave pogodb, pravilnikov, statutov.

 1. 4. Kje potekajo predavanja?

Vsa predavanja potekajo v Dvorani Harvest v Ljubljani na Dunajski 190.

Vaje oziroma praksa poteka v fitnes centru v Ljubljani. Vaje predstavljajo praktičen del usposabljanja (demonstracija antropoloških meritev, praktično učenje metodike , načrtovanje in vodenje skupinske aerobne vadbe, prikaz gibalnih vzorcev krepilnih vaj, demonstracija prve pomoči v športu)

 1. 5. Kdaj potekajo predavanja?

-usposabljanje traja 6 vikendov; sobota in nedelja s pričetkom ob 9:00 in predvidenim zaključkom ob 18:00

Termini usposabljanj so 4 na leto in sicer September, December, marec, maj .Termini so objavljeni na sletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe le teh.

 1. 6. Kako poteka izpit?

Pisni del izpita se bo opravljalo fizično/pisno v Prostorih Harvest na Dunajski cesti 190 v Ljubljani. Vprašanja na pisnih izpitih (100 vprašanj) so izbirnega tipa. Kandidat izbira med več možnimi trditvami. 65% je potrebnih za pozitivno opravljen izpit in za pristop k praktičnem preizkusu znanja

Šele po uspešno opravljenem teoretičnem preizkusu znanja se lahko kandidat prijavi na praktičen del preizkusa znanja, ki se oceni z “opravil/ni opravil”.

 Ko kandidat uspešno prestane oba preizkusa, prejme EFA Diplomo o usposobljenosti in je vpisan v Evropski register EREPS ( European register of exercise professionals).

 1. 7. Kolikokrat grem lahko delat izpit, kolikokratno opravljanje izpita je všteto v ceno?

Izpit se lahko opravlja 2x. Po drugem neuspelem poskusu, je potrebno ponovno na usposabljanje (vpis na EFA PRO). V ceno usposabljanja je všteto enkratno opravljanje izpita. Vsak nadaljni izpitni rok se plača v višini 100eur.

 1. 8. Kje dobim gradivo?

Gradivo kandidati prejmejo ob registraciji na prvi dan usposabljanja.

 1. 9. Kakšna je obvezna prisotnost na predavanjih?

Obvezna prisotnost na predavanjih in vajah je 80%

10. Kakšna je cena usposabljanja?

Usposabljanje za osebnega trenerja ali trenerja skupinskih vadb

Enkratni znesek: 799,00 €

Cena po obrokih: 999,00 €

V primeru plačila po predračunu v celotnem znesku nudimo še 200 € popusta na navedene cene.

*Možno je tudi plačilo v 3. obrokih:

 • 1. obrok pred začetkom usposabljanja,
 • 2. obrok 1 mesec po 1. obroku,
 • 3. obrok pred zaključkom usposabljanja, 1 mesec po 2. obroku.

 

Usposabljanje za prehranskega svetovalca

Cena: 299,00 €

* ni plačila na obroke

Usposabljanje EFA Pro

Cena: 399,00 €

11. Kaj vključuje cena usposabljanja?

 • Brezplačno učno in delovno e-gradivo
 • Brezplačna uvodna ura svetovanja na področju prava/poslovanja/marketinga
 • 130 ur predavanj in eno opravljanje izpita
 • Popusti pri nakupih pri naših poslovnih partnerjih
 • Popust pri udeležbi na strokovnih seminarjih in delavnicah

 

 1. 12. Kakšna je vsebina usposabljanja?

Učni program v obsegu 130 ur in je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela usposabljanja, ki ga vodijo priznani strokovnjaki na področju športa, medicine, psihologije ter managmenta v športu. Je edini program usposabljanja na področju športa na slovenskem prostoru, ki seznani udeležence z osnovami oživljanja in uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), ter prav tako edini program, ki v učnem načrtu vključuje večje število ur marketinga in managementu v šport, kar je  izjemnega pomena za bodoči usposobljen kader, saj je dandanes še posebaj pomembno ne le, da si izobražen na svojem področju, temveč da premoreš tudi obširnejše znanje kar se tiče lastnega marketinga in managementa, za konkurenčnost na trgu dela in uspešnejše delo.

Usposabljanje omogoči pridobitev splošnih in specialnih znanj iz področja splošne anatomije, aplikative anatomije, fiziologije, kineziologije, biomehanike (vključno z vsemi skepi, ki so izpostavljeni obremenitvam med treniranjem) in pa tudi prve pomoči. Vsa ta pridobljena znanja bodo lahko udeleženci s pridom uporabljali pri osebnem trenerstvu tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov, ali kot trenerji skupinskih vadb. Prav tako se ta znanja ne zgolj nalagajo, ampak med seboj povezujejo na več plasteh.

V sklopu predavanja o športni prehrani pa tudi seznanijo udeležence z razdelitvijo hranil na makro in mikrohranila ter pojasnita njihov pomen, pri čemur sledijo sprecialna predavanja iz področja športne prehrane, prehranskih dodatkov in posebnosti prehrane pri športnikih z zdravstvenimi težavami. Znanja pridobljena v tem sklopu so pa tudi še kako pomembna pri uspeščnem doseganju ciljev pri bodočih strankah in samemu delu v tej stroke, saj le to poveča vrednost trenerjem saj se lahko s stranko kvalitetno ukvarja ne glede na morebitne predhodnje že obstoječe težave in le teh še ne poslabša ampak izboljša.

 

 1. 13. Ali je usposabljanje primerno za popolnega začetnika?

Zaključen EFA program usposabljanja strokovno usposobljenemu kandidatu v skladu s kompetencami, ki jih daje program, omogoča, da načrtuje, organizira, izvaja in spremlja proces športne vadbe. Kandidati pridobijo na usposabljanju in preko mentorstva EFA ekipe vso potrebno znanje za uspešen nastop na trgu in delo s strankami.

 

 1. 14. Ali je potrebno EFA diplomo podaljševati na letni bazi?

Efa diplome o pridobljeni usposobljenosti ni potrebno podaljševati na letni ravni. Priporočljivo pa je, da se za vzdrževanje in nadgradnjo znanja kader udeležuje seminarjev in delavnic, v okviru organizacije EFA, ki bodo redno razporejena čez celotno leto.

 

 1. 15. Kaj je EFA PRO usposabljanje?
 • Obnovitev znanja

Vsi trenerji, ki že imajo veljaven certifikat o usposobljenosti, lahko pri nas obnovijo znanje za osebnega fitnes trenerja ali trenerja skupinskih vadb.

 • Diferencialni izpiti

Že obstoječi certificirani osebni trenerji fitnesa ali trenerji skupinskih vadb sicer opravljajo celoten izpit za inštruktorja skupinskih vadb ali osebnega trenerja, vendar jim ni treba obiskovati predavanj za specifično tematiko, ki so jo že spoznali. Posledično je usposabljanje z diferencialnimi izpiti tudi bistveno cenejše.

Obvezna prisotnost na predavanjih in vajah je 80%.

 

Zakaj izbrati EFA in naše POSLANSTVO

12 odličnih razlogov, zakaj naj bo EFA vaša 1. izbira za usposabljanje

 

Si želite postati vrhunski osebni trener, trener skupinskih vadb ali prehranski svetovalec? EFA (angl.  Imperij Fitnes Zveza) je vodilni ponudnik usposabljanj na področju fitnesa in zdravega življenjskega sloga v Sloveniji. Vas zanima, zakaj?

 

#1: Najcenejši v Sloveniji

 

#2: Edini v Sloveniji z najobširnejšo prakso

Spoznali se boste s fitnes napravami, funkcionalno vadbo, kettlebell-i, power liftingom ter vadbo flexibility in mobility.

 

#3: Edini program v Sloveniji, ki dosega najnovejše evropske standarde izobraževanja na področju športa in rekreacije

EFA je članica vodilne evropske organizacije na področju zdravja in fitnesa, Europe Active, ki povezuje nacionalne organizacije tega področja v EU, pa tudi sorodne organizacije iz ZDA, Kanade, Rusije, Avstralije in ZAE.  Edini v Sloveniji dosegamo zadnje standarde temeljnega dokumenta organizacije z najnovejšimi smernicami izobraževanja – EuropeActive Standards.

 

#4: Trenerji EFA lahko delo opravljajo v vseh državah članicah Europe Active

Vsi trenerji, ki se usposobijo prek EFA, so vpisani v Evropski register fitnes profesionalcev EREPS, kar jim omogoča delo v državah članicah najpomembnejše evropske organizacije na področju zdravja in fitnesa.

#5: Najbolj celosten program usposabljanja

Usposabljanje EFA je edino v Sloveniji, ki vključuje izobraževanje o osnovah oživljanja in uporabi defibrilatorja AED ter poglobljeno izobraževanje o marketingu in menedžmentu v športu ter športni psihologiji. Udeleženci tako pridobijo celostno znanje, ki jim omogoča varno in uspešno delovanje na trgu.

 

#6: Udeležencem pomagamo do zaposlitve oziroma novih strank

Sodelujemo s številnimi fitnes centri in sorodnimi organizacijami v Sloveniji in po svetu, kar nam omogoča, da zainteresiranim delodajalcem posredujemo  usposobljen kader, našim trenerjem pa tako priložnost za zaposlitev in tudi navezovanje kontaktov s potencialnimi novimi strankami prek naše blagovne znamke za osebno trenerstvo FitPostava®.si, ki strankam ponuja specializirane vrhunske strokovnjake na različnih področjih fitnesa (hujšanje, pridobivanje mišične mase, kondicija, priprava na vrhunske športe, bodybuilding …).

 

#7: Vrhunska podpora tudi po zaključku usposabljanja

Poleg že omenjenega posredovanja dela nudimo tudi pravno in poslovno svetovanje ter pomoč na področju športnega menedžmenta – da našim trenerjem zagotovimo vse, kar potrebujejo na poti do uspeha.

 

#8: Tesno sodelovanje s številnimi priznanimi strokovnjaki na področju fitnesa in zdravja

Med drugim nam zaupajo in naše poslanstvo kot ambasadorji širijo po svetu številni priznani strokovnjaki: Gašper Grom, Eva Pogačnik, Sašo Petek, Miha Zupan, Tomaž Ogorevc, Mitja Gabor, Lavi Potočnik, Viktorija Manzinni in Andrej Milutinovič.

#9: Vrhunski predavatelji

Naše programe oblikujejo in izvajajo izkušeni strokovnjaki z akademsko izobrazbo in doktorskimi nazivi. Med njimi so doktorji medicine, športni psihologi, športni pedagogi in drugi izkušeni profesionalci.

 

#10: Edinstveni in ekskluzivni programi usposabljanja

Smo edini na področju Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore z licenco za usposabljanje instruktorjev na področju skupinske vadbe Salsation® Fitness. SALSATION® je plesni fitnes program, ki temelji na funkcionalnem treningu z močnim poudarkom na muzikalnosti in liričnosti. Ta pionirski program pretvarja protokole funkcionalnega treninga v inovativne plesne gibe, s čimer zagotavlja, da se telo giblje na naraven in zdrav način. Gibanja so nadzorovana in zelo prizemljena, zaradi česar je vadba varna, nežna za sklepe in zabavna za vse!

 

#11: Poseben program usposabljanja za že licencirane trenerje

Ponujamo tudi ekskluziven program za izpopolnjevalna usposabljanja EFA PRO, v okviru katerega lahko trenerji obnovijo oziroma dopolnijo svoje znanje na področju fitnesa in zdravja. Vsi trenerji, ki že imajo veljaven certifikat o usposobljenosti, lahko pri nas obnovijo znanje na področju  za osebnega fitnes trenerstva ali inštruktorja skupinskih vadb. 

 

#12: Številni popusti za člane

Članom so na voljo popusti v izbranih restavracijah, fitnes centrih in specializiranih trgovinah s športno prehrano.

EFA vas z veseljem že danes sprejme v svoje vrste in vam pomaga na poti do poslovnega uspeha na področju športa in zdravja. 

 

Zakaj?

Naš namen je dolgoročno dvigniti nivo usposobljenosti in znanja strokovnih delavcev v rekreativnih športih. S tem v mislih smo pripravili izobraževalne programe, ki obsegajo kar največ, vključili smo namreč tudi področja, ki so za uspešno delo z ljudmi izjemno pomembna.

Edini v Sloveniji ponujamo izobraževalne module, ki vsebujejo tudi predavanja s področja človeške psihologije, saj je za kakovostno delo z ljudmi bistvenega pomena, da jih znamo »začutiti«. Poleg tega smo edini, ki svoje inštruktorje podučimo tudi na področju marketinga, saj se večina inštruktorjev in trenerjev ne zna promovirati, prav tako pa ne znajo zadržati strank.

Naš program je potrdila in odobrila EuropeActive in EREPS, kar našim trenerjem omogoča tudi delo izven meja Slovenije, hkrati pa tako njim kot njihovim strankam zagotavlja, da spadajo v elito, usposobljeno za delo z najzahtevnejšimi strankami ali pogoji, ki premore dovolj znanja za preprečitev morebitnih težav in ki do rezultatov pride učinkovito ter v najhitrejšem možnem času.

Cilj

Naša želja in cilj je globalno povezati področje zdravja, rekreacije in zdravega načina življenja, izboljšati trenutno situacijo in dvigniti kakovostno raven višje. Le s celostnim pristopom lahko zmanjšamo stres, ki nas vse preveč tare, podaljšamo življenjsko dobo in ne nazadnje dvignemo nivo zdravstva nekoliko višje.

 

Mednarodno priznanje

Share This
ArrowDown